2024. május 5. - Györgyi

Clinton: le kell mondani az erőszakról

Megbékélést hirdetett Hillary Clinton azokkal a tálib lázadókkal, akik hajlandóak letenni az erőszakról.
2009. március 31. kedd 17:40 - HírExtra
Az amerikai külügyminiszter az Afganisztán jövőjéről tartott hágai nemzetközi értekezleten azt mondta: támogatni kell a kabuli kormányt abban az erőfeszítésében, hogy a szélsőségesekről leválassza azokat, akik csak elkeseredettségükben csatlakoztak a tálibokhoz. Az utóbbiaknak meg kell adni a méltóságteljes kiengesztelődés lehetőségét, és fel kell kínálni nekik a lehetőséget a békés társadalomba történő beilleszkedésre - tette hozzá.

A megbékélés feltétele - szögezte le Clinton - az erőszakról való lemondás, az al-Kaida terrorhálózattal való szakítás és az afgán alkotmányos előírások elfogadása.

Benita Ferrero-Waldner, az EU külkapcsolatainak biztosa az Afganisztánnal határos országokhoz fordult azzal a kéréssel, hogy támogassák az afgánok stabilizációs törekvéseit.

Hamid Karzai afgán elnök azt hangsúlyozta: az afganisztáni katonai akciók során mindent meg kell tenni annak elkerülése érdekében, hogy további vétlen polgári áldozatai legyenek az összecsapásoknak. Ígéretet tett a korrupció elleni harc fokozására. Arról is beszélt, hogy tiszta és becsületes elnökválasztást fognak tartani az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását