2024. május 10. - Ármin, Pálma

Több száz illegális bevándorló ért partot

Alig egy nap alatt több mint 400 illegális bevándorló ért partot Szicíliában hétfői olasz sajtójelentések szerint. Egy 20 méter hosszú bárkán 249 ember, köztük 31 nő és 8 kiskorú érkezett a sziget déli csücskén lévő Portopalo kikötőjébe hétfőn.
2009. március 30. hétfő 23:37 - HírExtra
Néhány órával korábban 153 bevándorló, köztük 29 nő vergődött partra Szicília egy másik pontján. A hétfőn elfogott illegális bevándorlókkal együtt csak az utóbbi négy napon közel 900, személyi okmányok nélküli külföldi próbált bejutni Olaszországba Észak-Afrika felől hajón, tavaly egész évben pedig összesen 36.900 illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át az ország partjaira. Ez 75 százalékkal több, mint 2007-ben. Többségük afrikai és Líbiából indult a veszélyes útra.

"Minden megtettünk, amit csak lehet, hogy megfékezzük az áradatot" - mondta hétfőn Roberto Maroni olasz belügyminiszter. A római kormány most a Líbiával közös tengeri járőrözéstől reméli, hogy alábbhagy a menekülthullám. Az olasz-líbiai akció május közepén indul. "Addig még érkeznek majd bevándorlók, de május 15. után megoldjuk a problémát" - mondta Maroni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását