2024. május 7. - Gizella

A Fidesz még mindig az előrehozott választást erőlteti

A mai gazdasági helyzetben Magyarországnak erős, kiszámítható kormányra volna szüksége, ami csak egy előre hozott választás után alakulhat - mondta Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke pénteken, Kiskunhalason tartott sajtótájékoztató
2009. március 27. péntek 20:56 - HírExtra
A tavalyi népszavazás óta gyakorlatilag nincs kormányzati munka, nincs igazán kormányzás - mondta a politikus.

Pokorni Zoltán emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc több programot meghirdetett, de azután a folytatás elmaradt. Október óta tudjuk, hogy milyen gazdasági válság söpör végig a világon, amely Magyarországot legyengült állapotban találta, mégsem történtek érdemi lépések - tette hozzá.

A politikus véleménye szerint, ha egy ideiglenes kormány alakulna, az sem tudna biztos parlamenti többséget maga mögött, hiszen ugyanazoknak kellene ezt biztosítani, akik már a Gyurcsány-kormány idején sem tudták.

Pokorni Zoltán kitért arra, hogy a Fidesz által benyújtott törvényjavaslat elfogadásával - amely lerövidítené a kampányidőszakot - az európai parlamenti választással egy időben lehetne tartani az országgyűlési választást is. Erre azonban nem sok esélyt lát, mert kétharmados parlamenti többség kellene a törvényjavaslat elfogadásához.

Kérdésre válaszolva a fideszes politikus elmondta: szeptemberi országgyűlési választást remél, és bízik abban, hogy az SZDSZ belátja, az ország érdeke egy választások után felálló, felelős kormány megalakulása lenne.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását