2024. május 19. - Ivó, Milán

Brutálisan vágták át a torkát egy jachtosnak

A 64 éves brit férfit akkor gyilkolták meg, amikor az segítségért próbált kiáltani. Az erősen vérző holttestet a kalózok a vízbe lódították.
2009. március 25. szerda 13:54 - Biga
A ’80-as évek rémisztő adatai szerint a thaiföldi kalózkodás mellett szinte eltörpül a lassan elharapódzó szomáliai helyzet súlyossága. Azok a thaiföldi halászok, akik a megélhetési gondoktól hajszolva, végül is a fekete zászló mellett tettek esküt, pár év leforgása alatt vérbe borították a déltengereket. A barbarizmus és kegyetlenség egészen rendkívüli formáit megtestesítve, gyakorta használtak kalapácsot, maccsétát, vagy ölös cölöpöket, hogy a hajók teljes legénységét lemészárolják nőkkel és gyerekekkel együtt.

Malcolm Robertson-t hétfőn támadták meg, mialatt feleségével, Lindával a Thaiföldtől délre fekvő szigetcsoportok körül hajózott. Suparak Pongkarnjana, thaiföldi rendőrtiszt nyilatkozata szerint: az áldozat segítségért kiáltott, majd megütötték és elvágták a torkát, mielőtt a tengerbe hajították volna”. A rendőrség két nap óta nagy erőkkel keresi a holtestet.

A kalózok Lindát a part felé kényszerítették a jachttal, majd csaknem 10 órán át tartották túszul a kabinjában. Amikor a támadóknak gondjuk támadt a 13 méter hosszú vitorlás irányításával, a nőt eloldozták, majd dolga végeztével ismét megkötözték. A parthoz közeledve hirtelen egy másik hajó tűnt fel, fedélzetén a thaiföldi nemzeti park alkalmazottaival. A kalózok észvesztő sebességgel oldottak kereket, maguk mögött hagyva az angol hajót és sokat szenvedett kormányosát.

A rendőrségnek viszonylag gyorsan sikerült kézre kerítenie a gyilkosokat lévén, hogy úszva nem tudtak túlságosan messzire jutni. A nőt épségbe helyezték, majd a három gyanúsítottal, és a rendőrséggel a fedélzeten kötöttek ki thaiföldi partokon. Mindhárom támadó a szomszédos Burmából származik, egyikük szinte nyomban beismerte Robertson meggyilkolását, és elmondta, hogy elkeseredésében próbálta elkötni a teknőt, mivel arra kényszerítették, hogy hónapokig a tengeren dolgozzon éhbérért.

Robertson-nak egy keményen végig dolgozott élet gyümölcse volt a jacht és az, hogy telenként a melegebb ékhajlatokon hajózhatott hitvesével.
Forrás: HírExtra / SKY News
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását