2024. május 12. - Pongrác

Bokros Lajos, maga a megoldás

Az MDF többsége számára Bokros Lajos tudása jelenti a megoldást - közölte Csapody Miklós MDF-es politikus szerdán az MTI-vel annak kapcsán, hogy Gémesi György korábban arról írt: Dávid Ibolya sokakat "arcul ütött" Bokros Lajos jelölésével az európai parla
2009. március 25. szerda 17:27 - HírExtra
Az MDF-es politikus közleményében megállapítja: Bokros Lajos európai parlamenti listavezetői pozíciója igenis egy lefutott meccs”.

Lehet, hogy Bokros Lajos személye elfogadhatatlan azok számára, akik a múltban élnek, és a jelenlegi nehéz időkben is csak a régi idők sérelmein tudnak tépelődni - teszi hozzá.

Csapody Miklós leírja azt is: Gémesi György magától ment el az MDF-ből, s ő a Fidesz véleményével értett egyet, nem az MDF többségi véleményével.

Mindazonáltal az MDF tárt karokkal várja Gémesi György visszatérését, hiszen kampány idején minden dolgos kézre szükség van. "Ugyanakkor minden leendő MDF-tagtól elvárjuk, hogy az MDF többségi döntését tartsa tiszteletben, hogy őszinte és gyakorlatias legyen" - fogalmaz a közleményben.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerda reggel az ATV műsorában azt mondta: többen megkeresték Gémesi Györgyöt az MDF-ből, hogy vegyen részt a párt vezetésének újraszervezésében. Hozzátette: azt kérték, hogy egy új vezetőség felállításában legyen partner, de nem kíván ebben részt venni. A politikus azt nem árulta el, hogy kik keresték meg a pártból.

Gémesi György szerint a régi MDF eltűnt, a párt "átevezte magát" a baloldalra. Az MDF a túlélésért küzd, és ezért a célért mindent feláldoz.

Úgy fogalmazott: "az MDF réges-régen összefonódott az MSZP-vel".
A tizenhárom évig az MDF-ben politizáló Gémesi György múlt pénteken nyílt levélben tiltakozott Dávid Ibolya politikája ellen.

Levelében a politikus arról írt, hogy Dávid Ibolya sokakat "arcul ütött" Bokros Lajos jelölésével az európai parlamenti listára, emiatt arra kéri a pártelnököt, soha többet ne hivatkozzon Antall Józsefre és szellemi örökségére, "mert az az MDF nem ez az MDF".
Dávid Ibolya erre azt válaszolta, hogy a demokrácia már csak ilyen: nem érthet mindenki egyet minden kérdésben.

Gémesi György 1989 augusztusában lépett be a Magyar Demokrata Fórum gödöllői szervezetébe, 1996 márciusától a Magyar Demokrata Fórum ügyvezető elnöke lett. 2003 februárjában a párt kommunikációért felelős alelnökévé, novemberben pedig kampányfőnökké választották. Alelnöki tisztségéről 2005 májusában lemondott, 2006 májusában pedig kilépett az MDF-ből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását