2024. május 22. - Júlia, Rita

Győzött a Fidesz

Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller Lászlóval szemben - közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője az MTI-vel.
2008. január 21. hétfő 07:46 - Hírextra
Dorka Ágnes elmondta, hogy a részvételi arány 51,63 százalékos volt.

Az előzetes adatok szerint Turai István 2953 szavazatot kapott, amíg Keller László eddigi polgármesterre 2226-an voksoltak. Megválasztották a 18 tagú képviselőtestületet is, az ezzel kapcsolatos adatok feldolgozása azonban még nem fejeződött be - tette hozzá.

Törökbálinton azért tartottak vasárnap időközi választást, mert az ellenzéki többségű képviselőtestület tavaly október 25-én feloszlatta magát arra hivatkozva, hogy a testület munkája nem elég hatékony. Így Keller László szocialista polgármester megbízatása is lejárt. Kihívója, Turai István az előző ciklusban volt a Pest megyei város polgármestere, a tavalyi választáson őt váltotta fel a polgármesteri székben Keller László, aki viszont most maradt alul riválisával szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását