2024. május 18. - Erik, Alexandra

Még ennél is rosszabb lesz a gazdasági válság

Minden korábbinál súlyosabb gazdasági visszaesést jósoltak hétfőn Németországban egyes bankok, illetve gazdasági kutatóintézetek. A visszaesés eszerint a kormány által korábban jelzett 2,6 - 3 százaléknál jóval nagyobb, a hivatalos előrejelzésnek akár a d
2009. március 23. hétfő 20:28 - HírExtra
A legpesszimistább becslést a Commerzbank tette közzé. A tekintélyes bank vezető közgazdásza, Jörg Krämer egy hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányban azt állította, hogy a gazdasági teljesítmény csökkenése idén 6-7 százalékos lehet. A Commerzbank prognózisa szerint az eurózónában és az Egyesült Államokban is a korábbinál jóval nagyobb lesz a gazdasági visszaesés.

Nem sokkal kevésbé borúlátó előrejelzést fogalmazott meg az Rajna-Vesztfáliai Gazdaságkutató Intézet (RWI) is. Az intézet erre az évre 4,3 százalékos gazdasági visszaesést jósolt, amely a legnagyobb recesszió a szövetségi köztársaság történetében.

A Bundesbank ugyancsak arra számít, hogy a recesszió a korábban jelzettnél erősebb lesz. A szövetségi bank hétfőn annak a nézetnek adott hangot, hogy a konjunktúra alakulására Németországban a világgazdasági visszaesés a vártnál is nagyobb, illetve negatívabb befolyást gyakorol majd.

Az előrejelzések szerint a munkanélküliség is gyorsabban növekszik, mint arra korábban számítottak. A munkanélküliek száma az év végére elérheti akár az 5 milliót is Németországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását