2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lezárták a Gyurcsány-rezidencia környékét

Lezárta a rendőrség Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rezidenciájának környékét - áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján.
2009. március 23. hétfő 11:40 - HírExtra
A közzétett dokumentumban Dobozi József rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, a Köztársasági Őrezred parancsnoka felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy az intézkedést - vele egyetértésben - "további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki".

Az indoklásban a vezérőrnagy arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi belpolitikai helyzetre tekintettel nem zárható ki, hogy a védett rezidencia környezetében engedélyezett vagy spontán demonstrációk során, illetőleg azután nem alakulnak ki "olyan magatartások, melyek jelentős kockázati tényezőt jelentenek a rezidencia és így a védett személy biztonságára".

A dokumentum rámutat: a védett személyek közül továbbra is a miniszterelnök a legveszélyeztetettebb. Ezt bizonyítják a neki, illetve családtagjainak címzett, folyamatosan küldött "fenyegető és gyalázkodó postai küldemények, elektronikus üzenetek, illetve személyével kapcsolatos bejelentések".

Mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy mely terület az, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartása rendelkezésre áll - áll az indoklásban.

Az intézkedés érinti a budapesti II. kerület Szemlőhegyi út Fajd utca és a Józsefhegyi út közötti szakaszát, a Szemlőhegyi út 40. és 48., illetőleg a Szemlőhegyi út 33/A és 37. számok közötti területet.

A rendelkezés szerint a vasárnap 6 órától kezdődött területlezárás "a szükséges ideig", de legkésőbb április 5. éjfélig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását