2024. április 29. - Péter

Marad Gyurcsány?

Herényi Károly szerint újraéleszthetik az MSZP-SZDSZ koalíciót – a megszűnt MDF-képviselőcsoport volt frakcióvezetője erről a Nap-kelte vasárnapi műsorában beszélt.
2009. március 22. vasárnap 11:04 - HírExtra
Az egyik forgatókönyv az, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök marad a helyén, mert nem fognak találni helyette mást. A másik pedig az, hogy újjáélesztik azt a koalíciót, aminek korábban részese volt az SZDSZ - mondta.

Hozzátette: a kormányzati felelősség az MSZP-é, találja meg a megfelelő programot, személyeket és partnereket. Ennek a lehetősége megvan, a koalíciót újra tudják éleszteni. Éljenek ezzel a lehetőséggel vagy hétfőn ők is nyomják meg a gombot és legyen előre hozott választás – mondta, utalva a Fidesz indítványára.

Az MDF-es politikus úgy vélte, ha az MSZP és az SZDSZ megállapodik a programban és a személyben, akkor meglesz a többségük a parlamentben, így ehhez az MDF már nem kell.
Miért vállaljunk akkor kormányzati felelősséget? – tette fel a kérdést. Mint mondta, ha megvan a többsége a MSZP-nek és az SZDSZ-nek, akkor az MDF-re nincs szükség. Nem fognak „tolakodni”, mert nincs értelme, és a három párt a politikai értékrendje is más pályát ír le.

Herényi Károly ugyanakkor ellenzéki összefogást sürgetett, szerinte a parlamentben számszerűen többségben lévő ellenzéknek kellene megegyeznie egymással. A válság mélyülni fog, ha az ellenzék nem él ezzel a lehetőséggel - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati kongresszusán jelentette be, hogy új miniszterelnök vezetésével alakuljon új kormány. Indoklásul elmondta, hogy a reformpolitikát folytatni kell, s ha ő a változások akadálya, akkor ezt az akadályt most megszünteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását