2024. április 29. - Péter

Gyurcsány utódja

Már ma megkezdi az érdemi munkát az MSZP szombaton megválasztott új elnöksége, hogy mielőbb megtalálja Gyurcsány Ferenc utódát a miniszterelnöki posztra.
2009. március 22. vasárnap 10:57 - HírExtra
A kormányfő a párt szombati kongresszusán jelentette be, hogy új miniszterelnök vezetésével alakuljon új kormány. Indoklásul elmondta, hogy a reformpolitikát folytatni kell, s ha ő a változások akadálya, akkor ezt az akadályt most megszünteti.

Egyes politológusok szerint koalíciós kormány alakulhat, kézenfekvő a régi szövetségesek egymásra találása.

Tervek szerint az MSZP két hét múlva rendkívüli kongresszuson jelölne új miniszterelnököt. A szombati pártkongresszus a pártelnököt, a választmány elnökét és a parlamenti frakcióvezetőt bízta meg az új miniszterelnök megnevezésének előkészítésével.

Az SZDSZ helyesnek tartja a miniszterelnök döntését, hogy egy új kormányfőről, új kormányprogramról és új kormányról kezdődjenek tárgyalások. Fodor Gábor pártelnök szombaton elismerte, hogy a kongresszus előtt Gyurcsány Ferenc telefonon megkereste. A miniszterelnök nem kért tőle támogatást az MSZP esetleges jelöltjéhez vagy egy újabb koalíciókötéshez, de a szándékairól tájékoztatta.

A Fidesz még szombaton közölte, hogy nem kezd tárgyalást új kormányról. A legnagyobb ellenzéki párt hétfőn kezdeményezi a parlament feloszlatását a KDNP-vel együtt. Az MDF pedig egyeztetést kezdeményez hétfőre a parlament ellenzéki pártjaival egy közös miniszterelnök-jelöltről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását