2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MDF minden megoldást támogat

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) negyedszer is támogatni fogja a parlament feloszlatását célzó kezdeményezést, de arra is felkészül, ha az indítvány - az eddigi három kísérlethez hasonlóan - most sem éri el a célját - közölte a párt szombaton az MTI-vel.
2009. március 21. szombat 20:01 - HírExtra
Erre az esetre is készen állva az MDF arra kéri a Fideszt, "vegye komolyan, hogy a jelenlegi parlamenti erőviszonyok között kell az ellenzéknek megoldást találnia" - olvasható az MTI-hez is eljuttatott, Dávid Ibolya által aláírt közleményben.
    
Ma a felelős ellenzéki pártoknak kölcsönös együttműködésben kell tenniük azért, hogy az országnak mihamarabb valódi válságkezelő kormányfője legyen. Mint írják, a helyzet komoly, ezért arra kérik a Fideszt, vegyék végre komolyan egymást és a lehetőségeket is.
    
A legnagyobb ellenzéki pártként hatalmas a Fidesz felelőssége abban, hogy az MDF által kezdeményezett hétfői egyeztetést komolyan véve alternatívát tudjanak felmutatni Gyurcsány Ferenc lemondását követően - jegyzik meg, hozzátéve: bíznak abban, hogy a helyzet és a feladat súlyához mérten "felelős, felnőtt emberek módjára" tudnak együttműködni az országért. 
    
Ennek érdekében az MDF megismétli ajánlatát: most is támogatják a parlament feloszlatásában a Fideszt, cserében azt kérik, a párt vegye komolyan az MDF azon javaslatát, hogy a parlamenti többséget élvező ellenzéki pártok közösen találják meg az ország miniszterelnökét, válságkezelő programját.
    
A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor - azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP pártkongresszusán bejelentette: új kormány alakítását javasolja új kormányfő vezetésével - szombaton közölte: pártja nem kezd tárgyalást új kormányról, ám hétfőn kezdeményezi a parlament feloszlatását az Országgyűlésben.
    
"Új kormány csak a választópolgárok akaratából születhet, ezért a Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalást semmilyen új kormány alakításáról sem" - közölte Navracsics Tibor, amikor sajtótájékoztatóján ismertette a Fidesz elnökségének közleményét.
    
Mint mondta, az MSZP az ország szégyene, az új választás pedig az ország érdeke.
    
Ha hétfőn sikerül házszabálytól való eltéréssel tárgyalni a Fidesz indítványát az Országgyűlés feloszlatásáról, és a szocialisták is belátják, hogy az ország érdekeit saját hatalmi érdekeik elé kell helyezni, akkor az előre hozott választásokat június 7-én, az EP-választással egy időben meg lehet tartani - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását