2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vitázó társadalom: a cél az egészség

Megkezdődött a budapesti egészségügyi modell részét képező egészségpolitikai koncepció tervezetének társadalmi vitája - közölte Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes az MTI-vel pénteken.
2009. március 20. péntek 22:30 - HírExtra
A közlemény szerint az első megbeszélésen mintegy száz, a főváros egészségügyéért tenni akaró társadalmi szervezet vett részt. Horváth Csaba az egyeztetéssorozattól azt várja, hogy minél több olyan elem épüljön be a koncepcióba, amelyeket a betegszervezetek, a megelőzésben és az egészséges életmód elterjesztésében szerepet vállaló szervezetek a saját tapasztalatuk alapján fontosnak tartanak.

A megbeszélésen a főpolgármester-helyettes bejelentette, hogy létrehoznak egy egészségügyi fővárosi portált, amelyen az érdeklődők hozzáférhetnek minden információhoz az új modellel és a főváros egészségügyével kapcsolatban. A budapesti egészségügyi modell fontos célja, hogy a betegek minél rövidebb úton a speciális ellátásokhoz is hozzájussanak - mutatott rá.

Az MTI információi szerint az egészségpolitikai koncepció gyakorlatilag rögzíti a javasolt fejlesztések elvi alapjait. Ez elsődlegesen a betegközpontúságot jelenti és az egészségfejlesztésre jóval nagyobb hangsúlyt helyező egészségpolitikát javasol. Az önkormányzat idei költségvetés-tervezetében egészségfejlesztésre, prevenciós és felvilágosító programokra csaknem 360 millió forint szerepel.

Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az egészségpolitikai koncepciót véglegesítő munkabizottságban, amelyet a főpolgármester-helyettes hozott létre, a többség által társadalmi vitára javasolt tervezet ellen voksolt annak hiányosságai miatt. Hozzátette, hogy az egészségpolitikai koncepció várhatóan a jövő hónap végén kerül a szakbizottság, majd a közgyűlés elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását