2024. június 3. - Klotild

Ismét zuhan a forint

Folytatódott a csütörtök délutáni irányzat, és a zloty zuhanását követve tovább gyengült a forint a bankközi piacon. Az euró árfolyama pénteken délelőtt negyed tízkor 303,58 forint volt a csütörtöki 300,54 forint után.
2009. március 20. péntek 10:43 - HírExtra
A kereskedők elmondása szerint az irányzat kialakulása leginkább a zloty mélyrepülésének a következménye. Az elmúlt napokban minden hírt negatívan fogadott a piac, e jelek szerint jelenleg a zloty van a "célkeresztben". Akár a további kamatváltoztatások, akár a gazdasági növekedés esélyeiről nyilatkoznak a lengyel vezetők, a reakció egyirányú: a zloty tovább gyengül.

A lengyel deviza az euróval szemben másfél nap alatt jutott el 4,48-ról 4,68-ig; a zlotyval szemben még a forint is erősödött, de a régió "együttmozgása" meghatározó erővé vált.

A dollár/forint árfolyamban némi korrekció erősítette a dollárt: a csütörtök délutáni 219,40 forintról, a hajnali 220,25 körüli ingadozás után 221,80 forintra erősödött a dollár. Ami a piacok hangulatát meghatározó euró/dollár jegyzést illeti, jelenleg 1,3690 az árfolyam, szerdán még 1,31 körüli szintről indult.

A svájci frank árfolyama 198,00 forint a csütörtöki - és még a korai jegyzésekre is jellemző - 196,62 forint után.

A japán jen árfolyama továbbra is viszonylag szűk sávban alakul: péntek délelőtt (100 egységre) 234,94 forint, csütörtök délután 234,72 volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását