2024. május 5. - Györgyi

Bundabotrányok a kézilabdában: szigorú vizsgálat várható

Független bizottság felállítását kezdeményezte a közelmúltban nyilvánosságra került állítólagos bundabotrányok kivizsgálására pénteken Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke.
2009. március 20. péntek 21:15 - HírExtra
"A vádaskodás új jelenség a sportágban, legalábbis idáig nem fordult elő" - nyilatkozta Musztafa. "Az IHF nem törődik a vádakkal, sokkal inkább a tényekkel."

Az ügyet a szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Christer Ahl viszi tovább, aki semleges szakértők segítségével megtekinti és elemzi a bundagyanús mérkőzéseket, valamint értékeli az azokon történt bírói ítéleteket.

Musztafa hangsúlyozta: az IHF a vizsgálat után kapott értékelés alapján hozza meg végleges döntését, amelynek értelmében akár be is vonhatják a bundagyanúba keveredett játékvezetők licencét.

Az elmúlt héten már a harmadik botrány robbant ki, amikor a dán Martin Gjeding, Mads Hansen bírópáros közölte: a tavaly júniusi Románia-Montenegró férfi világbajnoki selejtező visszavágója előtt a hazaiak 30 ezer eurót kínáltak fel nekik egy kofferben támogatásért cserébe.

Néhány nappal korábban napvilágot látott a hír, miszerint a három évvel ezelőtti KEK-fináléban két német bíró, Bernd Ullrich és Frank Lemme állítólag pénzt fogadott el annak elősegítésére, hogy az orosz Csehovszki Medvegyi nyerjen a spanyol Valladolid ellen.

A "lavina" február végén indult, amikor a 2007-es Bajnokok Ligája német házidöntője kapcsán merült fel a befolyásolás. A gyanú szerint a THW Kiel a Miroslaw Baum-Marek Goralczyk lengyel bírópárost "vette meg" a Flensburg-Handewitt elleni párharc visszavágóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását