2024. május 21. - Konstantin

Dávid Ibolya az SZDSZ-t akarja

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) arra kéri az SZDSZ-t, hogy legyen partnere a változásban, és támogasson egy konstruktív bizalmatlansági indítványt - írta Dávid Ibolya pártelnök az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
2009. március 19. csütörtök 17:50 - HírExtra
Méltányoljuk, hogy az SZDSZ minden támogatást felajánlott számunkra a parlamenti politizálásban, hiszen az effajta normális hangnem ritkán üti fel a fejét a magyar politikában - fogalmazott a pártelnök, aki ugyanakkor megjegyezte: nem a pártja, hanem Magyarország szorul segítségre, mert a miniszterelnök "alkalmatlan a válságkezelésre".

Dávid Ibolya szerint a miniszterelnököt az SZDSZ a Fidesz-KDNP-vel karöltve tartja jelenleg hatalomban.
A pártelnök kiemelte: őszinte beszédre és határozott tettekre van szükség, és az MDF ezt megtette, amikor Bokros Lajost javasolta válságkezelő miniszterelnöknek.

Dávid Ibolya közleményében arra kérte az SZDSZ-t, hogy támogasson egy konstruktív bizalmatlansági indítványt. Hozzátette: a liberális párt ne kövesse Orbán Viktor példáját, "aki éveken keresztül hitegette az embereket, majd amikor lehetősége nyílt arra, hogy leváltsa Gyurcsány Ferencet, inkább bebújt a háta mögé".

Az SZDSZ csütörtökön közleményben fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy pénteken megszűnik a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja, és felajánlotta segítségét a függetlenné vált képviselők parlamenti munkájához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását