2024. május 3. - Tímea, Irma

Elfogy az MDF?

Lemond posztjáról Porkoláb Mátyás, az MDF budapesti választmányának elnöke."A Magyar Demokrata Fórum közelmúltbeli történetének dicstelen eseménysorozata arra késztet, hogy lemondjak a budapesti választmány elnöki posztjáról" - közölte a budapesti választ
2009. március 16. hétfő 13:46 - HírExtra
Az MTI-nek küldött közleményében döntését úgy indokolta: a párton belül kialakult ádáz küzdelem budapesti területi szinten már hónapok óta zajlik, gyakran válogatás nélküli eszközökkel. Ahol a rövid távú egyéni érdekek érvényesítése kerül előtérbe, ott a konszenzuskereső, jószándékú kezdeményezések nem tudnak gyökeret verni - tette hozzá.

Mint írta, országos méretű vitát váltott ki a pártvezetés döntése az EP-listát és Bokros Lajos személyét illetően.Emlékeztetett arra: a párt budapesti választmánya többsége meglehetősen elutasító állásponton volt az EP-listával kapcsolatban.

Porkoláb Mátyás úgy fogalmaz: "etikátlannak és károsnak tartom azonban a hirtelen +megvilágosodott+ pártvezetők magatartását is, akik a pozícióharc érdekében használják fel és használják ki a zavart. Hiszen voltak már nagy vitás kérdések, nagy kérdőjelek és döntések (Tisztelet Társasága, országos tisztújítás), amikor elmondhatták volna véleményeiket, hogy segítsék helyretenni esetleg megbillent ideológiai alapjainkat".

Hozzáteszi: hallgattak már számos hasonló alkalommal, amikor felemelhették volna a szavukat, s nem voltak partnerek abban, hogy elősegítsék a helyzetértékelést, és mindenki számára elfogadható megoldást találjanak a tagságot nyomasztó kérdésekre.
"Lemondtam a budapesti vezetésről, nem mondok le azonban arról, hogy - az elvi alapon működő jobbközép konzervatív politizálás legális eszközeivel - a polgárok javát szolgáló helyi ügyek megvalósulását segítsem a II. kerületben" - olvasható a közleményben.

Kiemelte azt is: a fővárosi költségvetéssel kapcsolatos szavazásra is rá kell irányítani a párt figyelmét.Felidézte a budapesti választmány egy korábbi állásfoglalását, mely szerint a fővárosi frakció tagjai abban az esetben járnak el az MDF politikájának megfelelően, ha a főváros idei költségvetéséről valamennyi szavazás alkalmával minden frakciótag szavaz, és a rendeletet egyikük sem támogatja szavazatával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását