2023. február 8. - Aranka

Az államfő nyilvánosságra hozza bevételeit

Dmitrij Medvegyev orosz államfő nyilvánosságra fogja hozni idei bevételeit, hogy ezzel is hasonló lépésre bátorítsa a hivatalos személyeket.
2009. március 15. vasárnap 15:56 - HírExtra
Medvegyev vasárnapi televíziós interjújában elmondta, hogy a jövedelmek nyilvánosságra hozatalától a korrupció-ellenes harc erősödését reméli. Sok évig tartó kemény küzdelem kell ahhoz, hogy megszűnjék a hivatalos személyek körében a megvesztegetés - mondta.

Kifejtette, hogy a nemrégiben elfogadott törvények lehetővé teszik a hivatalos személyek vagyoni helyzetének alaposabb nyomon követését. Tavaly Oroszországban 12 ezer hivatalos személy ellen indított korrupció gyanúja miatt eljárást az államügyészség.

Medvegyev, aki korábban jogászként dolgozott, rendre a törvény szigorúbb betartására szólít fel, és tesz ígéretet a korrupció leküzdésére. Az elemzők szerint azonban azóta, hogy májusban átvette az elnöki hivatalt Vlagyimir Putyintól, nem történt komoly változás e téren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását