2024. május 19. - Ivó, Milán

Jön a víz: másodfokú a készültség

Másodfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget Szeghalomnál, a Berettyó torkolatánál csütörtökön a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte az MTI-vel Bara Sándor védelemvezető.
2009. március 12. csütörtök 12:30 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Berettyó vízállása egy nap alatt 22 centiméterrel, 407 centiméterre emelkedett. A folyó az érintett szakaszon tovább árad.

A Berettyó felső szakaszán Pocsaj és Berettyóújfalu térségében továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, mint ahogy a Kállón és az Éren is - fűzte hozzá.
Elmondta azt is, hogy a Hortobágy-Berettyón lassú vízszintemelkedés figyelhető meg, de ott még nem kellett védelmi készültséget elrendelni.

Bara Sándor beszámolója szerint a Tikövizig körzetében összesen hét szakaszon van belvízvédelmi készültség. Másodfokú a készenlét a Hamvas-sárréten, a Hortobágy-Berettyó mellett, míg első fokú a Kati-ér valamint a Tisza mellett, mindhárom védelmi szakaszon, és a Berettyó-Sebes-Körös közötti területen.

A Tikövizig működési területén összesen 6000 hektárt borít belvíz. Ebből 1750 hektár a vetés, 1350 pedig a szántóterület. Összesen 11 szivattyútelep üzemel, naponta több mint 900 ezer köbméter vizet emelnek át a befogadókba. Az ár- és belvízvédekezésben összesen 119-en vesznek részt - mondta el az MTI-nek Bara Sándor védelemvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását