2024. május 8. - Mihály

Faosztással csökkent a lopások száma

Egyharmadára csökkent a falopások száma Karcagon és környékén, amióta faágakat, gallyakat és nyesedéket osztanak fűtéshez rászoruló szegény családoknak - tájékoztatta a városgondnokság igazgatója csütörtökön az MTI-t.
2009. március 12. csütörtök 15:47 - HírExtra
A január eleji hideg napokban többgyermekes szegény családok sora fordult az intézményhez segítségért, miután tüzelőre nem volt pénzük, és nem tudták lakásukat fűteni. A városgondnokság akkor indította útjára azt az akcióját, amelynek keretében az önkormányzat erdeiből a szakszerűen kitermelt faágakat, gallyakat és nyesedéket kiszállították Karcag északi városrészébe illetve a déli külvárosba - mondta Molnár Pál igazgató.

Tájékoztatása szerint a két területre azóta több száz köbméter tűzrevalót hordtak ki, és abból mindenki vihetett magának, hogy meleg legyen az otthonában. Az akció jelenleg is tart, miután az önkormányzat epreskertjét vágják ki a fák kiöregedése miatt.

A városgondnokság vezetője beszámolt arról, hogy elmúlt két hónap ingyenes faosztásnak köszönhetően egyharmadára csökkent a falopások száma. A fatolvajlást ezentúl azért is sikerült visszaszorítani, mert 24 órás figyelőszolgálatot is megszerveztek. A fűtési szezon óta az erdőkre vigyázó mezőőrök húsz fatolvajt lepleztek le, és adtak át rendőrségnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását