2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsány megirigyelte Orbán beszélőkéjét

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor vagy intellektuálisan képtelen a válságra válaszolni, vagy híján van a politikai bátorságnak. A miniszterelnök ezt a Fidesz elnökének országértékelő beszédéről írta hétfői blogbejezésében.
2009. március 9. hétfő 16:45 - HírExtra
"Nesze semmi, fogd meg jól!"- a miniszterelnök szerint leginkább így jellemezhető "az ellenzék vezérének országértékelőnek nevezett semmitmondása".

Gyurcsány Ferenc úgy látja: ha valaki bízott benne, hogy Magyarország legnagyobb ellenzéki pártjának mégiscsak van egy programja, vannak elképzelései, akkor ez a beszéd kiábrándító és kijózanító választ adott.

Hozzátette: Orbán Viktor azt az illúziót építi, hogy komoly változások nélkül meg lehet úszni a világválságot. "Vagy intellektuálisan képtelen a válságra válaszolni, vagy híján van a politikai bátorságnak. Egyik rosszabb ok, mint a másik. Fenntartom tehát, amit korábban mondtam, hogy tudniillik, a rendszerváltás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosával állunk szemben" - fogalmazott blogjában a miniszterelnök.

Emlékeztetett arra: a kormány tavaly szeptember óta közel 800 milliárddal csökkentette az állam kiadásait, megvédte a betéteseket, és a korábbinál kedvezőbb lehetőséget nyújt azoknak az egyetemistáknak, akiknek a családja gondba került. Emellett adóreformot, nyugdíjreformot, szociális reformot kezdeményez, és a lehető legtöbb pénzt próbálja a vállalkozások számára biztosítani - olvasható a blogban.

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, ezen a héten tárgyalja a kormány az adó- és nyugdíjtörvényre vonatkozó előterjesztéseket, ami a mostani indítványok két legfontosabb pillére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását