2024. május 3. - Tímea, Irma

Hatalmas viharok tombolnak továbbra is Magyarországon

Az erős szél miatt továbbra is narancssárga riasztás van érvényben a Közép- és Dél-Dunántúli régióban; az elmúlt 24 órában összesen 205 alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte, ebből 64 esetben a viharos szél okozta károk elhárítására kellett ki
2009. március 8. vasárnap 11:16 - HírExtra
Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnapi közleménye szerint az erős szél a fővárosban, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében okozta a legtöbb gondot.

A tűzoltókat jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak okozta veszélyhelyzetek miatt riasztották, a fővárosban, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében különböző épületszerkezetekben is károk keletkeztek, néhány esetben pedig leszakadt, megrongálódott közlekedési jelzőlámpák, valamint reklámtáblák okozta veszélyhelyzeteket.

Az OKF nyilvántartása szerint a viharkároknál személyi sérülés nem történt.

Vasárnap éjfélig a Dunántúlon és a középső országrészben a kora délutáni órákig még többfelé viharos, 60-85 kilométer/óra sebességű lökések kísérhetik az északnyugati szelet - tették közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A Balaton térségében és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein eleinte még 90 kilométer/órát elérő vagy meghaladó széllökés is valószínű. A légmozgás számottevő mérséklődésére a nap második felében lehet számítani.

Az esti óráktól a derült szélvédett részeken köd képződhet.

A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt várható - olvasható a www.met.hu internetes oldalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását