2024. május 19. - Ivó, Milán

Egyre több nő tör vezető szerepre

A világtendenciák egyre inkább érvényesek Magyarországon is, a női vezetők és cégtulajdonosok szerepe, aránya növekszik a gazdasági életben - közölte az Opten Kft. legfrissebb felmérésének megállapítását.
2009. március 8. vasárnap 11:24 - HírExtra
Az Opten Kft. a hazai kis- és középvállalkozásokat vizsgálta, amelyeknek az élén nők állnak mint tulajdonosok és vezetők. A Magyarországon működő közel félmillió társas vállalkozásból 40.200 cég árbevétele haladja meg az évi 100 millió forintot. Ezek 37 százalékában, azaz mintegy 14.800 cégben a cégjegyzésre jogosult személy tulajdonos is egyben. Ezen cégek egynegyedében, azaz 3.650 cégnél nő áll a társaság élén.

Az Opten szerint ez azt bizonyítja, hogy miközben az alkalmazottként dolgozó nők a vállalati ranglétrán előre haladva a mai napig rendszeresen beleütköznek az előítéletekből épített "üvegplafonba", addig a saját vagyonukat nap mint nap kockára tevő női vezetők sikerrel birkóznak meg azokkal a kihívásokkal, amiket egy nagyvállalat vezetése támaszt velük szemben.

A gazdasági területeket vizsgálva az Opten megállapította, hogy Magyarországon a női vállalkozók megtalálhatóak mindenhol. Vannak speciális területei a gazdaságnak, ahol az átlagnál magasabb a nők, így értelemszerűen a női vállalkozók aránya is. Tipikusan ilyen terület a gyógyszer-kiskereskedelem, de sikeresek a nők a pénzügyi-adminisztratív tevékenységet végző cégek között, és lassan olyan területeken is, amelyek hagyományosan férfi szerepekhez köthetők
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását