2024. április 29. - Péter

Bebizonyították! Többet esznek a szinglik

Egy olasz felmérés bebizonyította, hogy aki egyedül él, többet költ élelmiszerre, de többet el is pocsékol. A szingli havonta átlag 300 eurót (94 ezer forintot) ad ki élelmiszerre.
2009. március 7. szombat 14:45 - HírExtra
Mintegy hatmillió egyfős háztartás van Olaszországban, ami az összes háztartás egynegyede és ez az arány évente 5 százalékkal nő.

Az egyedülállók magasabb költségei abból adódhatnak, hogy az élelmiszerek nagyobb része nem létezik egy személyre szabott csomagolásban, és ami esetleg van, az sokkal drágább - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A kiadást növeli a pocsékolás magas aránya is, mert könnyebben elfeledkeznek a hűtőszekrény mélyén hagyott nyitott tejes dobozról, a sajtról vagy salátáról, és mindez végül a szemétben köt ki. Ezenkívül a szinglik a népességnek azon rétegét alkotják, akik a munka, a pihenés vagy a szórakozás kedvéért takarékoskodnak az idővel. Előnyben részesítik a készételeket, amelyek ötször annyiba kerülhetnek, mint a bennük felhasznált nyersanyag.
A válság és az árak növekedése ellenére a félkész és kész termékek eladása 2008 első hat hónapjában 9,5 százalékkal nőtt az egyedülállók számának növekedése miatt, miközben fokozatosan csökkent az ételek elkészítésére szánt idő. Jelenleg átlag 34, 9 perc alatt készül el az ebéd, ami 4,7 százalékkal rövidebb, mint az előző évben és 33,1 perc alatt a vacsora. Itt a csökkenés 2,7 százalékos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását