2024. április 26. - Ervin

Mégsem jó Obama?

A pénzügyi piacok nem "díjazzák" Barack Obama amerikai elnök eddigi lépéseit - ezt érzékeltette több pénteki washingtoni sajtójelentés.
2009. március 6. péntek 19:25 - HírExtra
Obama elnök és környezete igyekezett reményt kelteni a héten, de a piacok erre nem voltak vevők - állapította meg címoldalas írásában a mértékadó, liberális hangvételű The Washington Post. Obama politikája piaci pánikot táplál - fogalmazott a konzervatív Newsmax hírportál. Az Obama-kormány két napon keresztül igyekezett lehűteni a piacokat, a főbb tőzsdei mutatók ennek ellenére több mint 4 százalékkal estek a rossz gazdasági és vállalati hírek nyomán.

A General Motors egyre közelebb sodródik a csődhöz, a Moody's hitelminősítő szolgálat jelezte, hogy leronthatja a Wells Fargo bank hosszú távú adósságbesorolását, a Citigroup részvényeinek árfolyama előző nap már egy dollár alá esett. A világ vezető tőzsdéiről is visszaesésről érkeznek hírek.

Barack Obama január 20-i beiktatása óta a részvények rekord mélységekbe zuhantak, a befektetők becslések szerint 2,5 billió dollárt veszítettek. Az elnök hivatalba lépése óta a Dow Jones ipari index 20,4 százalékot esett.

Minden folyamatosan esik - fogalmazott Steven Goldman, a Weeden and Co piacelemzője, aki szerint "a banki és biztosítási szektor összeroppanása megsemmisítő erejű". Több elemző szerint hűvösen fogadják a befektetők Obama eddigi politikáját, annak ellenére, hogy az elnök egy sor agresszív gazdaság- és költségvetés-politikai lépést jelentett be a válságból való kilábalásra, a bizalom erősítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását