2024. május 3. - Tímea, Irma

Egészségbarát önkormányzat

Egészségbarát Európai Vállalat, Egészségbarát Európai Munkáltató címmel tüntették ki a hódmezővásárhelyi önkormányzatot a polgármesteri hivatal és a közintézmények dolgozói számára szervezett eredményes dohányzásleszoktató programért - tájékoztatta az MTI
2009. március 2. hétfő 16:31 - HírExtra
A 2007 októberében indult kezdeményezésben összesen 77-en vettek részt, közülük 67-en sikeresen leszoktak a dohányzásról, így a program csaknem 90 százalékban eredményes volt - mondta a sajtóreferens.

A program keretében 2008-ban három alkalommal tartottak felvilágosítást, illetve tájékoztatást közalkalmazottak részére. Ennek eredményeként összesen 77-en döntöttek úgy, hogy elkezdik a dohányzásleszoktató gyógyszeres kezelést. A hat hónappal később elvégzett mérések szerint 67 jelentkezőnél megállapítható volt a leszokás ténye. A programban résztvevő önkormányzati dolgozó leszokást segítő gyógyszerének 60-70 ezer forintos költségét az önkormányzat átvállalta - közölte Göbl Vilmos.

A program fontos előzménye, hogy 2007 őszétől az önkormányzat valamennyi nevelési-oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális és sport intézménye, a polgármesteri hivatala, valamint gazdasági társasága nemdohányzó munkahely. A kezdeményezéshez több magáncég is csatlakozott, amelyek szintén fontosnak tartják a füstmentes munkahelyi légkör megteremtését.

Az elismerést a MoveEurope uniós program keretében kapta meg a vásárhelyi önkormányzat - mondta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását