2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dávid nyílt levele Orbánnak

Dávid Ibolya nyílt levele Orbán Viktornak.
2008. augusztus 30. szombat 21:30 - Hírextra
Tisztelt Elnök Úr!

A magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak. Az új többségre tovább már nem halasztható feladatok várnak, hiszen a gazdaság egy helyben toporog, az állampolgárok nagy része képtelen bármiféle megtakarítással élni. Miközben az állam az emberek által megtermelt érték 54,3 százalékát söpri be különböző jogcím alatt, cserébe a szolgáltatások színvonala messze elmarad az európai átlagszínvonaltól. A kisebbségi kormány valódi kormányzás és valódi reformok helyett hangosan, s hangzatosan ötletel, ez azonban ma már kevés. Az országnak mielőbb tettekre, valódi konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra van szüksége.

Ebben a helyzetben az új többségnek felelős politikai erőként lehetősége, s egyben kötelessége is a programok mentén való összefogás és az erre épülő közös cselekvés. Az ellenzéki pártok a kisebbségi kormányzattal szemben most együttesen bizonyíthatják, hogy létezik az az érdemi reformok iránt elkötelezett új többség, amely – konstruktívan fellépve – nem csak beszélni, tenni is kész az ország előbbre jutásáért, felemelkedéséért. Szakmailag alátámasztott, közös fellépéssel rászorítható a kormány a valódi cselekvésre, egy racionális gazdaságpolitika folytatására.

A Magyar Demokrata Fórum által kidolgozott Nemzeti Adószabadság Program kapcsán tavasszal elindult ötpárti egyeztetés olyan egészséges vitafolyamatot indított el a magyar belpolitikában, amelyre rég nem volt példa. A Nemzeti Adószabadság Programjának egyes pontjaiban tapasztalható egyetértés jó alapul szolgálhat ahhoz, hogy végre valódi szakmai összefogás jöhessen létre az ellenzéki erők között. A lehetőség tehát adott, a megoldás az új többség kezében van: az egyeztetéseket az ősz során mihamarabb folytatnunk érdemes, hiszen a valódi megoldások helyett a túlélésért játszó kormányzatot csak szakmai összefogással, kidolgozott, konkrét cselekvési tervvel lehet előremutató, a válság-helyzetből kivezető politika folytatására késztetni.

Ennek érdekében kezdeményezem, hogy a megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében egy pártelnöki szintű találkozó keretében folytatódjon mielőbb az egyeztetés. Az új többség érdemi ellenzéki párbeszédét elindító levelemet mindhárom érintett párt elnökéhez eljuttattam, s bízom benne: mihamarabb közös tárgyalóasztalhoz ülhetünk Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetségének elnökével.

Mihamarabbi válaszában bízva tisztelettel:

                                                   Dr. Dávid Ibolya
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását