2024. április 28. - Valéria

Beperelték Draskovics Tibort

Közérdekű adat kiadása miatt indított pert Draskovics Tibor igazságügyi miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen a Szabadság Kör, amely arra kíváncsi, hogy a közrend fenntartásával kapcsolatosan 2006. szeptember 17-e után a megnövekedett
2009. február 26. csütörtök 18:45 - HírExtra
A polgári per első tárgyalását csütörtökön tartották a Fővárosi Bíróságon.
Mint elhangzott, a felperes, a Szabadság Kör két alkalommal próbálta megtudni, hogy - a többi között - a kordonállítások mekkora költséggel jártak, és milyen magántársaságokkal működött együtt állami rendezvények biztosításakor a rendőrség.

A szervezet arra is kíváncsi, hogy a In-Kal Security részt vett-e a nemzeti ünnepek alkalmával a rendezvények biztosításában, ha igen, milyen jogviszony keretében és mennyi pénzt kapott ezért.

A felperes jogi képviselője elmondta, a perindítás után Draskovics Tibor néhány kérdésükre választ adott.

Az alperesek jogi képviselője a kereset elutasítását kérte.A tárgyalást március 26-án folytatódik, akkor ítélet várható.

A Szabadság Kört 2007 októberében alapították politikusok és közéleti személyiségek, többek között Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke, Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő és Hegedűs Zsuzsanna szociológus. A szervezet "Jogtipró-díját" idén februárban Draskovics Tibornak ítélte oda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását