2024. május 2. - Zsigmond

Mindenki tiltakozik

Tiltakozik Kiss Attila rajkai önkormányzati képviselő kijelentése miatt a Wesley János Lelkészképző Főiskola és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség is; mint az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben írták, a képviselő nemcsak antiszemita felhan
2009. február 23. hétfő 06:40 -
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) még csütörtökön jelentette fel az önkormányzati képviselőt, mert a helyi politikus arra buzdította képviselőtársait, hogy vegyenek kaszát, kapát, és támadják meg a közeli zsinagógát. A Mazsihisz szerint a képviselő azt mondta: "Mi lenne, ha 20 kilométerrel odébb lennénk? (...) Költségvetésről döntünk?! Össze kellene tépnünk, beülni az autóba, és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni".

Kiss Attila az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy szót tévesztett, amikor a Kossuth utcai zsinagóga elleni kapás-kaszás támadásra szólított fel; "Kossuth téri zsinagógát" akart mondani, ami szerinte a köznyelvben a Parlamentre utal. Közölte: semmi baja a zsinagógákkal, arról pedig utólag értesült, hogy Győrben és Mosonmagyaróváron is éppen a Kossuth utcában van a zsinagóga.

A Wesley János Lelkészképző Főiskola teológus és lelkész szaka és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közleményükben hangsúlyozzák: mindegy, hogy valóban a mosonmagyaróvári zsinagógára gondolt-e Kiss Attila, vagy "csak" nyelvbotlás áldozatává lett. Elborzasztó az, hogy hat évtizeddel a holokauszt után ilyen és ezzel rokon képzettársításokat "kultúrember és felelős közéleti tényező" Magyarországon vagy bárhol a világban egyáltalán a fejében forgathat - írják, hozzátéve, "(...) az sem kisebbítheti kijelentése súlyát, hogy választott képviselőként helyesnek hiszi hazája parlamentjét nyilvánvalóan antiszemita szitokszavakkal illetni".

Úgy fogalmaznak: "Kárhoztatjuk Kiss Attilát az emberiség páratlanul galád bűntettével való azonosulást sugalló lélekháborítás, aljas nyelvhasználat és tömeges garázdaságra történő bátorítás vétke miatt. Vádoljuk őt, mert szavaival nem csak zsidó testvéreinket sértette meg, de az egész nemzetet is, hiszen az ő tisztében roppant súlyos nyomatékkal bír, ha valaki a történelem legmocskosabb eszméit kívánja hazánk mai gondjainak megoldásához segítségül hívni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását