2024. május 17. - Paszkál

Felvonulás a meggyilkoltak emlékére

Néma, gyertyás menettel tiltakoztak vasárnap Kaposváron a Magyarországon történt erőszakos cselekmények ellen a bűncselekmények áldozatainak emléknapján. Heintz Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő felhívására csaknem 200-an gyűltek össze, akik a polit
2009. február 22. vasárnap 19:19 -
A résztvevők némán vonultak végig a mintegy fél kilométer hosszú sétáló utcán, majd a Nagyboldogasszony székesegyház oldalfalánál lévő Szent István-dombormű előtt helyezték el a gyertyákat és a mécseseket. A megemlékezés a Kossuth téren rövid, csendes együttléttel ért véget.

Heintz Tamás a megemlékezés jelentőségéről szólva az MTI-nek hangsúlyozta: a veszprémi kézilabdások elleni két héttel ezelőtti támadás különös aktualitást ad a megemlékezésnek. Sajnálatos, hogy ilyen tragikus eseménynek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra: "nagy a baj, (...) vigyáznunk kell egymásra".

Fontos, hogy összefogást lássanak az emberek - emelte ki a áldozatokról való megemlékezés jelentőségét a politikus, hozzátéve: fontos az is, hogy Szent István-domborműhöz, az ezeréves Magyarország szimbólumához tették le a megemlékezés gyertyáit.

Mint mondta: tették ezt abban reménykedve, hogy "az ország (...) visszatalál azokhoz az eszmékhez, amelyek ezer éven át egyben tartották, vagy megtalálhatja azt az útját, ami ma, 2009-ben előre viszi a nemzetet".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását