2024. április 19. - Emma

Gyászolják a leghíresebb kurvát

Eddigi leghíresebb prostituáltját gyászolja Németország. A különösen a nyolcvanas évek "reeperbahni" kedvence, Domenica Niehoff pénteki sajtójelentések szerint előző este 63 éves korában hunyt el egy hamburgi kórházban. Haláláról szinte valamennyi tekinté
2009. február 13. péntek 12:50 - Hírextra
Domenica nem csupán saját "jogán" lett híres, hanem megbecsülés övezte azért is, mert éveken keresztül harcolt a német prostituáltak jogaiért. Meglehetősen hányattatott élete volt. 1945-ben született, s gyermekkori éveiből tizet egy árvaházban töltött. Pályáját 17 évesen kezdte, amikor megismerkedett egy nálánál 25 évvel idősebb bordélyház-tulajdonossal, akihez hozzáment feleségül.

Közben azonban kitanulta a könyvelői szakmát is, s kenyerét inkább abból kereste. Férje 1972-ben öngyilkos lett, s a magára maradva - immár nem könyvelőként - a híres hamburgi szórakoztatónegyedben, St. Pauliban kezdett dolgozni.

A krónikák szerint páratlan munkabírással rendelkezett. A hetvenes évektől rendkívül sokat tett a prostitúció németországi elismeréséért, illetve törvényesítéséért, s szinte megszámlálhatatlan médiafellépés keretében harcolt a prostituáltak jogaiért. Költők verseket írtak hozzá, filmekben szerepelt, s életéről külön film is készült.

1990-ben felhagyott korábbi szakmájával, s attól kezdve különböző szociális támogatásoknak szentelte életét. Mindenekelőtt azokon a kábítószerfüggő lányokon és asszonyokon próbált segíteni, akik függőségüket prostitúcióból igyekeztek fedezni. Közben önéletrajzi könyvet írt Test lélekkel címmel.

Szép volt és kedves, szeretett élni, s mindenkin segített. Szerették és tisztelték őt. Életrajzi könyvének bevezetőjében egyebek között azt írta: "kuncsaftjaim között voltak sírók és nyafogók, durvák és követelődzők, kedvesek és jók, szegények és gazdagok, öregek és fiatalok". S büszke volt arra, hogy mindenkivel szót tudott érteni. A prostituáltak nagykövetének nevezték őt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását