2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Titkolóznak az MSZP-ben

Az MSZP országos elnöksége pénteken tudja meg, ki lesz a párt európai parlamenti listavezetője - értesült az MTI több vezető szocialista politikustól hétfőn.
2009. február 23. hétfő 21:02 - HírExtra
A napokban felgyorsultak az egyeztetések az MSZP európai parlamenti listájáról: Gyurcsány Ferenc pártelnök, miniszterelnök több egyeztetést is tartott. Az MTI információi szerint a kormányfő hétfőn a párt megyei elnökeivel konzultált erről.

Múlt héten az elnökség szimpátiaszavazást tartott a mostani képviselők listán elfoglalandó helyéről, erről azonban nem akartak nyilatkozni az MTI-nek. A jelenleg kint lévő kilenc képviselő mellett Brüsszelbe menne még Kökény Mihály, Szabó Zoltán, Baráth Etel országgyűlési képviselők és Cserey Gyula, a párt nemzetközi titkára.

Az MTI több vezető szocialista politikustól úgy értesült, hogy a pártelnök egy fórumon sem hozta szóba a lehetséges listavezető személyét, és azt sem, hogy ő kit tartana alkalmasnak erre a posztra.

Az országos elnökség pénteken tesz javaslatot a listára a választmánynak, amely szombaton dönt arról. A végső döntést a március 21-22-i tisztújító kongresszus hozza meg.

Az MTI úgy értesült, nem a jelenlegi szocialista EP-képviselők közül kerül ki a listavezető. Az MSZP-nek jelenlegi kilenc képviselője közül csak Kósáné Kovács Magda nem kíván újraindulni.

Gyurcsány Ferenc egy február eleji interjúban azt mondta: az MSZP az európai parlamenti választásokra készülve nem túl hosszú, május elején induló és június elejéig tartó tisztességes, korrekt, határozott, de dinamikus kampányt folytat majd.
Gyurcsány Ferenc az interjúban beszélt arról is, hogy folyamatosan tárgyal az EP-képviselőjelöltekkel.

A parlamenti pártok közül az MSZP-n kívül az MDF nem döntött még a listájáról; a Fidesz-KDNP listát Schmitt Pál vezeti, az SZDSZ-t Szent-Iványi István. Az MDF választmánya március 7-én határoz, várhatón Olajos Péter EP-képviselő lesz a listavezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását