2024. május 18. - Erik, Alexandra

60 rendőrőrs felállítása valóban megoldás lenne?

Hatvan új rendőrőrs létrehozását követeli a Fidesz. A párt elnöksége az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében sürgette azt is, hogy a kormány tegyen intézkedéseket a törvény szerint hiányzó háromezer rendőr munkába állításáért.
2009. február 10. kedd 20:07 - Hírextra
Ma Magyarországon romokban hever a közbiztonság - olvasható a közleményben.
A Fidesz szerint tűrhetetlen, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja garantálni az emberek életének, családjának és vagyonának biztonságát, a védelem mindenkit megillető jogát.
A brutális bűncselekmények számának drámai emelkedése újabb területen tette világossá, hogy a kormány kudarcot vallott, és mielőbbi távozása nélkül a közbiztonság nem állítható helyre Magyarországon - olvasható a kommünikében.

Úgy fogalmaznak: "Itt az ideje az őszinte egyenes beszédnek. Ki kell mondani: a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik. Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét".

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján a kézilabdázók ellen elkövetetett, halálos kimenetelű bűncselekménnyel összefüggésben azt mondta, körülbelül 2.500-3.000 rendőrrel van kevesebb, mint a jogszabályban megállapított létszám. A tavalyihoz képest a költségvetésben 15 milliárd forinttal kevesebb jut a rendőrségre, további 15 milliárdra lenne szükség a rendőröknek ki nem fizetett túlóradíjak rendezésére - tette hozzá.

A politikus szorgalmazta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc "haladéktalanul kezdje meg azt a hárommilliárd forintos induló összegű" rendőrőrsprogramot, amely az ország minden jelentősebb területén rendőrőrsök, körzeti megbízotti hálózat kiépítését és megerősítését teszi lehetővé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika
2009. február 11. 11:44
Semminek! Az átszervezett határőrök pedig a keleti határvidéken tivornyáznak és mindenkibe belekötnek, egy 25 kilométeres távot (kb újpest-szentlőrinc) úgy tudok megtenni, hogy közben három helyen igazolnak, mikor visszafelé megyek ugyanazon az útvonalon, akkor négy. Persze nem akarok senkit megsérteni, de csak azokat akiknek a bárszíne fehér és magyar rendszámmal rendelkeznek. Ennyit érnek
zegiszepes
2009. február 11. 11:11
Persze,de miért nem 72.Meg tudja e valaki mondani a jelenlegi több tizezres rendőri állomány hatékonysága milyen?A határőrségtől átvezényelt több ezer fő az semmi?Látja e a köznép,pld.Zalaegerszegen a rendőrök egy 1o emeletes épületben és egy 4 emeletesben kitöltik az irodákat,mig az utcán egy darab sincs.Olvasom,ha feláll egy örs husz fővel,akkor ezek örzik az örsöt ,ügyelnek, küldik jelentéseiket a vizfejeknek,és az utcára egy sem jut.Akkor mi a frásznak 6o uj rendőrörs.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását