2024. április 27. - Zita

Több mint 700 milliós beruházás

Több mint 700 millió forintos beruházással uszoda, inkubátorház és buszvárók épülnek Békésen. Az erről szóló szerződést hétfőn írta alá a város fideszes polgármestere.
2009. február 9. hétfő 14:44 - Hírextra
Izsó Gábor elmondta: a város lakosságának évtizedes álma valósul meg azzal, hogy a régi strandfürdő területén új, fedett uszoda épül. Az önkormányzat a Miniszterelnöki Hivatalon keresztül 150 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott, és ennek segítségével, valamint további 130 millió forint önerővel épülhet meg a létesítmény. Az új komplexumban egy 25 méteres medencét és egy tanuszodát alakítanak ki.

A városvezető az inkubátorház építéséről elmondta: egy meglévő létesítményt alakítanak át, valamint 1600 négyzetméter új üzemcsarnokot is építenek annak érdekében, hogy a helyi és a városba betelepülni készülő vállalkozók számára kedvező körülményeket biztosítsanak. A projekt összesen 360 millió forintba kerül, amelyből 150 millió forintos támogatást pályázat útján nyert el a város.

A lakosság komfortérzetének javítását célozza a 49, egységes arculatú, fedett buszváró kialakítása. Ez a projekt csak hétmillió forintjába kerül az önkormányzatnak, mert a kivitelezés költségének 63 millió forintos részét szintén pályázat segítségével teremtette elő Békés.

Az MTI érdeklődésére Izsó Gábor elmondta: az önrész biztosítását segítette, hogy a város korábban kötvényt bocsátott ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását