2024. május 3. - Tímea, Irma

Azeri-magyar munkaügyi megállapodás

Ma délelőtt dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter öt évre szóló megállapodást írt alá Fizuli Alakbarovval, az Azerbajdzsáni Köztársaság munkaügyi szociális és védelmi miniszterével. Az együttműködés célja a munkaügy és foglalkoztatás, valam
2007. szeptember 25. kedd 20:55 - Hírextra
A két ország együttműködése elsősorban a nemzetközi jog és a foglalkoztatás területén valósul meg a jövőben. Ezen belül a munkabiztonság szabályozásának területén, a munkapiaci vizsgálatok, az adatgyűjtés és a szakképzés vonatkozásában. A kétoldalú együttműködés során a szakértők egyeztetik tapasztalataikat a nemzeti munkapiac szabályozásáról a külföldi munkavállalókra való tekintettel.

A közös munka során kiemelt figyelmet kapnak a munkaügyi és a foglalkoztatási szféra tevékenységei, főképp az európai integráció jegyében. A nemzeti szakértők munkájának célja a nemzetközi szervezetek által finanszírozott programok keretében történő együttműködés előmozdítása, a tapasztalatok és információk cseréje.

Az azeri és a magyar szakminisztériumok a szociális területen is felveszik a kapcsolatot egymással. A következő öt esztendőben két- és többoldalú programokat, projekteket hoznak létre a szociális szférában. A programok megvalósításában egyaránt közreműködnek a nemzeti intézmények és a nemzetközi szervezetek is.

Az azeri - magyar kétoldalú nemzetközi együttműködés – a pénzügyi feltételek függvényében - közös munkaprogramok formájában valósul meg.

Budapest, 2007. szeptember 25. Sajtótitkárság

Kiadó: Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását