2024. április 27. - Zita

Több helyen áramkimaradás

Több helyen áramkimaradások vannak az országban, a viharos szél és a hóátfúvások miatt mintegy hetven alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főiga
2009. február 9. hétfő 13:47 - Hírextra
Az esetek többségében kidőlt fa és leszakadt ágak okozta károkat kellett elhárítani. Hasonló számban vonultak ki a tűzoltók közúti balesetekhez, felborult autók, árokba csúszott kamion miatt.

A viharos szél több megyében okoz áramkimaradásokat. Szentes György hétfő délelőtti összesítése szerint Komárom-Esztergom megye három településén - Csatkán, Bakonybánkon és Vérteskéthelyen - nincs áram, mert kidőlt fák leszakították a vezetéket. Részleges áramkimaradás van Ászáron, Tatán, Kisbéren és Szákszenden.

Győr-Moson-Sopron megyében az áramszünet négy települést érint: Pázmándfalut, Mindszentpusztát, Jánossomorját és Tényőt. A szolgáltatók itt dél körülre ígérték az áramszolgáltatás helyreállítását.

Szintén több helyen van áramszünet Fejér és Veszprém megyében. Utóbbi megyében a hóátfúvások miatt az alsóbbrendű utak nehezebben járhatók, de elzárt település nincs.
Az áramszolgáltatók mindenütt nagy erőkkel dolgoznak a hibák elhárításán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását