2024. május 12. - Pongrác

Műgyűjtők éjszakája

Hét új kiállítással, előadásokkal, koncerttel és már korábban megnyílt tárlatokkal várják az érdeklődőket február 12-én a 11. Műgyűjtők Éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és környékén - közölte a rendezvény kommunikációs referense az MTI-vel.
2009. február 7. szombat 12:42 - Hírextra
Az Első Magyar Látványtár gyűjteményéből válogatott Lecke pszichológusoknak című tárlat a Pintér Sonja Galériában tekinthető meg; a kiállítás a többi között El Kazovszkij, Ganczaugh Miklós, Gulácsy Lajos, Kicsiny Balázs, Moholy-Nagy László, Roskó Gábor, Szemadám György és Türk Péter alkotásait vonultatja fel - mondta Andrási Kata.

A kortárs képzőművészet élvonalába tartozó magyar festő, Havadtőy Sámuel (Sam Havadtoy) most először fotóművészként mutatkozik be. Az Erdész and Makláry Fine Arts Galériában jövő csütörtökön 19 órakor nyíló kiállításon a közönség két "egymással beszélgető" fényképsorozatot vehet szemügyre: André Kertész 1933-ban készített Torzulások (Distortions) című, női aktokat mutató sorozatával szemben Havadtőy férfi aktokat torzító képei kerülnek.

Seres László nemrég felbukkant korai művei, rajzai és akvarelljei a MissionArt Galériában láthatók, e művek nagy részét még sohasem állították ki. A Stereo Gallery-ben Kovács Budha Tamás, Konrád Áron, Pintér Gábor és Tábori András legújabb munkáiból nyílik tárlat.

A Körmendi Galéria 18 órakor egy rendhagyó, könyvdedikálással egybekötött kiállítással köszönti 80. születésnapján a "robosztus Madonnák mesterét", Angyalföldi Szabó Zoltánt. A tárlaton szerepel a művész egy korai, nagyméretű szőnyegterve is.

Boros Mátyás grafikusművész Pianino 1:1-es projektjében az alkotó a grafika eszközeivel ízeire szed egy zongorát, ennek eredménye az Art Factory Gallery II.-ben várja a különlegességek kedvelőit. A térbeli alkotások rajongói Chesslay György szobrászművész legfrissebb, eddig be nem mutatott műveiben gyönyörködhetnek a Decker Antikban.

A Memoart Galérában látható Kelemen Károly Búcsú a modernizmustól című kiállítását Simon Zsuzsa művészeti író mutatja be "Hét élete van, mint a macskáknak" című előadásában. A Dénes Galériában Magyarország szőnyegnagyhatalom - az Erdélyi szőnyeg címmel Bilibók Botond, magyar szőnyeggyűjtő, a Concorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójának előadása szórakoztatja este a közönséget.

Vonalas, kockás jegyzetek címmel Catherine Bürki Fils (vonalak) című sorozatának rajzaiból és Nagy Gábor György digitális eszközzel előállított alkotásaiból, valamint azok klasszikus technikával ötvöző műveiből válogatott tárlatát láthatja a publikum a B55 Kortárs Galériában. A Pintér Antikban 21 órától a Makám együttes ad koncertet.

A Ferenczi és Tsai Aukciós Ház és Galéria a Plastic Fantastic című, tizenhét kortárs művész alkotásaiból összeállított kiállítást kínálja, a Nemes Galéria XIX.-XX. századi magyar festményekkel, grafikákkal, valamint régi külföldi mesterek alkotásaival várja az érdeklődőket.

A Ferenczi Enterior Antique and Design fotó alapján díjtalan értékbecslést, lakberendezési és autentikus restaurálási tanácsadást kínál a betérők számára, az Artcore-ban a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokat találhat az érdeklődő, az Art Deco Galéria pedig azoknak ajánlott, akik bútorokat szeretnének szakszerűen restauráltatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását