2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány: A baloldalnak határozottabban kellene fellépnie

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldalnak önérzetesebben és határozottabban kellene fellépnie a jobboldal rágalmaival és radikalizmusával szemben. A miniszterelnök, szocialista pártelnök erről a pénteki blogbejegyzésében írt.
2008. április 25. péntek 12:53 - Hírextra

"A baloldal immunrendszere időnként nem elég erős ahhoz, hogy képes legyen megvédeni bennünket a tobzódó jobboldali rosszindulat és rágalom mindennapi lavinájától" - fogalmazott internetes naplójában a kormányfő.

Véleménye szerint a jobboldali nyilvánosság jelentős része nem sokat törődik a szakma legelemibb szabályaival, "szimpla politikai fegyverként zúdítja ránk a szidalmak, rágalmak szűnni nem akaró áradatát".

Manipulálnak bennünket, az egész országot és közülünk sokan nem hajlandók észrevenni, hogy egy konstruált politikai játszma áldozatai - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc úgy látja, megfigyelési ügyet kreálnak ott, ahol nincs megfigyelés, és napokon keresztül szajkózzák, ismétlik, "tényektől, valóságtól függetlenül".

Blogjában a kormányfő bírálta "a mértékadó média egy részét", amely - mint fogalmazott - úgy kezd foglalkozni a felvetett ügyekkel, mintha valóságos történetről lenne szó, ahelyett, hogy kikérné magának, hogy "játszanak vele".

"A saját igazában hinni képtelen, a radikális jobboldalnak megfelelni vágyó, magyarázkodó baloldal alul fog maradni ebben a küzdelemben. Ha a jobboldal és az ahhoz közel álló közéleti politikai szereplők, médiumok jelentős része permanens politikai háborút vív ellenünk, akkor az a baloldal, amelyik nem veszi észre, mi zajlik, kapitulálni fog" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy nem a magyar baloldal, hanem a Fidesz működik helyi koalícióban a Magyar Gárdát fenntartó Jobbikkal, a Fidesz parlamenti tisztségviselője megy a Jobbikhoz kötődő könyvesboltot avatni, vezetői pedig távol maradnak az antifasiszta tüntetéstől.
Ha a magyar baloldal nem tud váltani és önérzetesen viselkedni, valóságos demokrataként, akkor a báránybőrbe bújt jobboldali radikalizmus fog győzni - figyelmeztetett.

A kormányfő elfogadhatatlannak tartja, ami csütörtökön a történt, hogy néhány radikális jobboldali lehetetlenné tette a fővárosi közgyűlés munkáját.

"Meg lehet magyarázni, hogy a Népszava publicistája is sértő módon lépett fel a gój motorosokkal, csak azt tudnám megérteni, hogyan kerül egy motoros baráti kör szervezetének nevébe gój jelző. Mit jelent a hivalkodóan a nem zsidóságra utaló szó" - fejtette ki a pártelnök-kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint ha a baloldal csendben marad, történelmi hibát követ el, mert a tét az: vagy megküzd a demokratikus szabadságjogok érvényesítéséért, vagy engedi, hogy a radikális jobboldal szétzilálja a nyugalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását