2024. április 30. - Katalin, Kitti

Orbán hatalmi változásról beszélt

Orbán Viktor szerint mindenkinek más-más okból fontos a népszavazás: van, akinek szociális okokból, van, akinek az önbecsülése miatt, és van, akinek a demokrácia miatt, a Fidesz elnöke a párt kampányzáró rendezvényén beszélt pénteken a fővárosban, Csepele
2008. március 7. péntek 19:26 - Hírextra
Magyarországon sok százezer ember van, akinek fontos a 300 forintos vizitdíj eltörlése, ezért szüksége van arra a segítségre, amit a társadalmi szolidaritás jelent - fogalmazott Orbán Viktor mintegy ezer ember előtt. Mint mondta, az önbecsülés miatt azért fontos a referendum, mert az emberek nem szeretik, ha az orruknál fogva vezetik őket, "elcsalják a választást", és hazudnak nekik.

A demokrácia szempontjából a Fidesz elnöke arról beszélt, hogy bár Magyarországon már több népszavazást tartottak, olyat, amilyen a mostani, még nem. Hozzátette: nem volt még olyan, hogy az emberek egy kormánydöntést akartak volna hatályon kívül helyezni. Orbán Viktor hangsúlyozta: minden feltett kérdés esetében 2 millió 11 ezer 732 igen szavazat szükséges ahhoz, hogy eredményes legyen a népszavazás.

A népszavazás közelebb visz a hatalmi változáshoz és lezárhatja a következmények nélküli politika korszakát - mondta Orbán Viktor.

A pártelnök a csepeli nagygyűlésen úgy fogalmazott, hogy országjáró körútján azt látta, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj kérdésében is meglesznek a szükséges számban az igenek, összegyűlik a 2 millió 11 ezer 732 igen voks, eredményes és érvényes lesz a népszavazás.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem tudja megmondani, hol és mikor áll be a hatalmi változás a népszavazás miatt, de azt pontosan tudja, hogy ehhez a célhoz közelebb visz a referendum. Hogy egy arasznyival, egy tyúklépésnyivel vagy egy hétmérföldes csizmányi lépéssel, azt senki nem tudja megmondani, de azt biztosan tudom, hogy közelebb visz - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását