2024. április 29. - Péter

Nem nyomoznak tovább az irodaház ügyében

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BKV tulajdonában lévő Stadionok úti irodaház eladása ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
2009. február 4. szerda 16:33 - Hírextra
Erről a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke tájékoztatta szerdán az MTI-t. Gulyás Attila közölte: a feljelentést tevő szakszervezetek eredménynek tekintik, hogy a cég mégsem válik meg többségi tulajdonhányadától.

Az MTI birtokába került, a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat szerint az eljárás során világossá vált: a BKV Zrt. tulajdonában álló ingatlant valójában nem értékesítették a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. Ezt a tényt támasztotta alá a BKV Zrt. jogi igazgatósága által a hatóság részére 2009 januárjában küldött átirat is, amely szerint a Stadionok irodaház értékesítése nincs napirenden - olvasható a dokumentumban.

Gulyás Attila ezzel kapcsolatban elmondta: az érdekképviseletek szempontjából az is sikernek könyvelhető el, hogy a BKV elállt az irodaház eladásától. "Szerintünk, ha az általuk tervezett módon értékesítik az ingatlant, akkor jelentős kár érte volna a céget" - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az MTI kérdésére megerősítette, hogy valóban megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást az irodaház eladása ügyében. Mint hozzátette, eddig nem érkezett panasz a megszüntető határozat ellen.

A BKV tavaly április végén adta el XIV. kerületi, Hungária körút 46. szám alatt lévő telephelyének hozzávetőleg egyhatodát a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek. A cég 40 millió forint plusz áfát, összesen 48 millió forintot fizetett a tulajdonhányadért.

A hat szakszervezeti vezető által aláírt feljelentés szerint "a BKV - figyelmen kívül hagyva a szakszervezetekkel május 27-én kötött megállapodást, amelyben kötelezte magát, hogy nem ad el az érdekképviseletek beleegyezése nélkül telephelyet - augusztus 7-én együttműködési megállapodást kötött az ingatlan fennmaradó területének hatvan napon belüli eladására vonatkozóan" 490 millió forint plusz áfa áron.

A VII. kerületi rendőrkapitányság tavaly decemberben hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, a feljelentés alapján rendelte el a nyomozást az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását