2024. május 2. - Zsigmond

Még egy napig élt a halottnak hitt férfi

Sajnálatos félreértésnek és véletlennek nevezte Forster Tamás, a Szegedi Tudományegyetem II. számú belgyógyászati klinikájának vezetője szerdán, hogy annak ellenére tájékoztatták egy beteg haláláról a hozzátartozókat, hogy közben már sikeresen lezajlott a
2009. február 4. szerda 21:30 - Hírextra
A professzor az MTI-nek elmondta: a sajnálatos eset akkor történt, amikor a beteg az újraélesztést követően a belgyógyászatról átkerült az intenzív osztályra. Az előbbi osztály nővére az áthelyezést követően érdeklődött a beteg iránt, és azt az információt kapta, hogy a férfi meghalt. Ezt a hírt közölte a családdal, és csak azután derült ki, hogy sikerült az újraélesztés, ezt viszont már nem közölték a családdal, pedig a beteg még huszonnégy óráig életben volt.

"Abszolút kommunikációs hiba történt, a sajnálatos félreértést elismeri a kórház" - hangsúlyozta a vezető, aki hozzátette: ahogy kiderült a hiba, azonnal elnézést kért az intézmény, s ezt levélben is közölték a családdal.

Ábrahám László ügyvéd a január végén történt eset kapcsán az MTI-nek elmondta: a hasnyálmirigy-gyulladással kórházba került családfő a belgyógyászaton feküdt addig a napig, míg annyira rosszul lett, hogy újra kellett éleszteni. Ezt követően közölték halálhírét a családdal, de az újraélesztés sikeréről már nem értesítették őket. Csak a másnap a hozzátartozóját kereső feleség jött rá arra, hogy férje még életben van.

A család jogi képviselője hangsúlyozta: az országos gyakorlattól eltérően a szegedi belklinika korrekt módon, azonnal nyilatkozott a hibáról, és sajnálatát fejezte ki szóban és írásban is. A család álláspontja szerint a törvény által előírt elvárható gondosságot sértette meg a kórház, amikor elsődleges információk alapján értesítették a családot, és okozták a hír által keltett traumát, attól függetlenül, hogy a haláleset egy nap múlva végül bekövetkezett.

Ügyfelei "kompenzáló jellegű, nem vagyoni kártérítést" várnak a kórháztól, ha ez megtörténik biztos nem lesz peres eljárás. Ha nem, akkor megfontolják, hogy eljárást indítanak vagy sem - tette hozzá Ábrahám László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását