2024. május 16. - Mózes, Botond

Jó volt a tájékoztatás

A miniszter helyesen tájékoztatott, Ágh Péter nem ismeri sem a konvergenciaprogramot, sem a KSH GDP-jelentését. Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Az Este című műsorában kedden helyes tájékoztatást adott. Nem tévedett, amikor azt mondta, hogy
2008. január 10. csütörtök 18:50 - Hírextra

A műsorban a riporter tévedett, amikor arra hivatkozott, hogy a konvergenciaprogram az idei esztendőben 0 százalék reálbér-emelkedést tartalmaz és hogy a múlt évi gazdasági növekedés 1 százalék volt.

A konvergenciaprogram szövegében a reálbér-növekedéssel kapcsolatban a következő olvasható: "A makrogazdasági prognózis szerint az egy keresőre jutó reálbér 2008-ban nem csökken tovább, esetleg kis mértékben növekszik." A konvergenciaprogram nem tartalmaz számszerű prognózist az ez évi reálbér-emelkedésről. Mind az ez évi költségvetés készítésekor, mind a konvergenciaprogram összeállításakor a Pénzügyminisztérium az idei esztendőre 0,6 százalékos reálbér-emelkedéssel számolt.

A KSH legutolsó jelentése szerint a bruttó hazai termék, vagyis a GDP 2007-ben az első háromnegyed évben 1,5 százalékkal bővült.

A portfolio.hu című internetes oldalon található november 30-ai dokumentum a Pénzügyminisztériumra hivatkozva szintén helyes adatokat tartalmaz, amikor arról tájékoztat, hogy a decemberi konvergenciaprogram nem tartalmaz számszerű adatot az ez évi reálbér-emelkedésről.
Sajnos sem a portfolio.hu táblázatát, sem a konvergenciaprogramot, sem pedig a KSH jelentését nem tanulmányozta kellő alapossággal Ágh Péter képviselő és a Magyar Televízió Az Este című műsorának műsorvezetője.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását