2024. május 17. - Paszkál

Több rendőr lesz az utcákon

Több rendőr lesz az utcán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Miskolcon, a megyei rendőr-főkapitányság komplett cselekvési programot hirdetett meg a lakosság biztonságérzetének növelésére - mondta kedden sajtótájékoztatón a megyei rendőrfőkapitány Miskolcon
2009. február 3. kedd 16:04 - Hírextra
Bár Borsod-Abaúj-Zemplén megye a rendőri munka területén, a számadatok tekintetében tavaly is az élmezőnyben zárt, a lakosság biztonságérzete növelése érdekében szükség van ezekre az intézkedésekre - mondta Vereckei Csaba.

Hozzátette: meggyőződése, hogy a probléma "nem csak és kizárólag rendőrségi jellegű", és nem lehet "csak rendőri eszközzel (...) gumibottal és bilinccsel orvosságot találni" a kérdésre. A rajtuk álló munkát és feladatot azonban a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban végre kell hajtani.
Ahhoz, hogy több rendőr legyen jelen a közterületeken, átcsoportosításokat végeznek a saját belső tartalékaikon belül, így olyan kollégák is teljesítenek majd az utcán szolgálatot, akiknek más a munkájuk. Például a kiképzőközpontban dolgozók vagy a beavatkozó alegység munkatársai - részletezte a főkapitány.

Közölte: a Készenléti Rendőrséggel megerősítve több rendőrt lát majd a lakosság az utcán, a zéró tolerancia pedig mindenkire érvényes. "Eddig sem hunytunk szemet (...), nem a hozzáállás változott meg, hanem a lehetőség nőtt". Az ideiglenesen Miskolcra helyezett készenléti egység mellett a főkapitányság az egész megye területén tartós megoldásokra törekszik a közbiztonság érdekében.

Példaként említette a költséges állományok átvizsgálását és esetleges felszámolását, mint a lovas járőrszolgálat, viszont a kutyás rendőrök számát megduplázná. Emellett szükség van a szervezeti áttekintésre, hogy minél több tiszthelyettes lehessen jelen az utcán - mondta.

Hozzátette: a bűnmegelőzés területén a megye kistelepülésein élők számára fel kell éleszteni a szomszédok egymásért mozgalmat, illetve a jelzőrendszer teljessé tételét is szorgalmazni kell.
Arról is beszámolt, hogy a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kapta meg a Fegyveres Biztonsági Őrség koordinálásnak feladatát. Ez a munka már megkezdődött, jelenleg a jelentkezők kiválasztása történik, ez mintegy száz főt jelent.

A részletek kapcsán elmondta: ők látják majd el az objektumok védelmét, így a most ott szolgálatot tevő képzett rendőrök szintén az utcán erősíthetik a szolgálatot.

Az MTI kérdésére úgy válaszolt: konkrét létszámot a rendőri szolgálatot teljesítők emelésével kapcsolatban még nem tud, ez az átcsoportosítások után derül ki. A Készenléti Rendőrség kapcsán azt mondta: addig teljesítenek Miskolcon szolgálatot, amíg szükség van rá, vagy más feladatot nem kapnak.

Pénteken Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya egy
sajtótájékoztatón arról beszélt: a decemberben és januárban
Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője
cigány származású volt". Ezt követően az igazságügyi és rendészeti
miniszter kezdeményezésére Bencze József országos rendőrfőkapitány
azonnali vizsgálatot rendelt el és más beosztásba helyezte a
főrendőrt. Vasárnapra kiderült, hogy mégis folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert. Hétfőn pedig arról született döntés, hogy megerősítik a rendőrséget Borsod megyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását