2024. május 5. - Györgyi

Női bajusszal is lehet nevezni a bajuszversenyre

Bajusznövesztő verseny kezdődik az amerikai magyar kulturális évad keretében vasárnap New Yorkban, a fődíj kétszemélyre szóló utazás Budapestre. Mi a közös olyan híres magyarokban, mint Rákóczi Ferenc, Andrássy Gyula, Kossuth Lajos, továbbá Széchenyi Istv
2009. február 1. vasárnap 17:25 - Hírextra
Természetesen a kiváló magyar bajusz - olvasható az Extremely Hungary elnevezésű kulturális évad honlapján.

A tíz hónapos évad - amely a kortárs magyar művészet, zene és irodalom ünnepe - megmutatja New Yorknak, hogy ez a kis nemzet milyen nagy a kultúrában. Mi mással lehetne bevezetni egy ilyen fontos eseményt, mint egy bajuszversengéssel? - szerepel az évad portálján olvasható rendhagyó felhívásban.

A bajusznövesztő versenyre bárki jelentkezhet, Brooklyn városrész Williamsburg kerületében lehet feliratkozni vasárnap délután a Radegast Hall and Biergarten sörözőben. A feltétel a borotvált arc, ezenkívül a résztvevőknek vállalniuk kell, hogy elérhetőek lesznek két és fél hónap múlva az április 16-i eredményhirdetéskor.

A szervezők kikötötték, hogy szakállasan nem lehet versenyezni, kivéve az oldalszakállt. A versengő bajusznövesztőktől azt kérték, hogy még a célfotó előtt - az időközbeni teljesítmény demonstrálására - legalább egy fényképet közöljenek magukról, amely a honlapon elhelyezhető.
A szőrmóka versenyzői hét kategóriában mérik össze bajszukat. A tekintélyes zsűri - amelynek tagja mások mellett Michael Benjamin brooklyni festőművész, Berecz Ágnes New York-i művészettörténész, kritikus, Janet Ginsburg amerikai író-producer, továbbá Michael W. Haar New York-i mesterborbély - április 13-án dönti el, ki a győztes például a Pompás bajusz kategóriában, ahol az összkép számít. A Nietzsche kategóriában az nyer, aki a legsűrűbb bajuszt növeszti. A Frieda osztályban a legszebb női bajuszt díjazzák, és jutalmat kap egyebek között a legidétlenebb és a legművészibb bajusz tulajdonosa.

A tengerentúli magyar kulturális évad a Magyar ünnep című kéthetes koncertsorozattal veszi kezdetét a Carnegie Hallban: a magyar zene ünnepén január 24. és február 14. között magyar zeneszerzők és előadóművészek szerepelnek a rangos manhattani központban nagy ívű műsorral. A 2009 novemberéig tartó fesztivál keretében több száz magyar művész több mint 120 eseményen mutatkozik be New York és Washington legrangosabb intézményeiben, egyebek között a New York-i Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, illetve a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban és Kennedy Centerben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását