2024. április 20. - Tivadar

Százalékok le és fel

Öt százalék körüli járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele, az ellentételezésként tervezett áfaemelés pedig általános lesz, de ez az alapvető élelmiszereket nem érinti - tudta meg a Népszabadság.
2009. január 28. szerda 06:47 - Hírextra
Most már bizonyos, hogy a válságkezelő csomag fő pillére a járulékcsökkentés lesz, a jelenlegi - nem végleges - számítások szerint, körülbelül ötszázalékos mértékben - írja a lap szerdai számában megbízható forrásaira hivatkozva. Ez mintegy háromszázmilliárd forint nettó könnyítést jelent a gazdaságnak, viszont ugyanennyi kiesést a költségvetésnek, amit azonban csökkent a százmilliárdos megtakarítás a közalkalmazottak után fizetett járulékban.

Az szja-csökkentésről szintén nem tett le a kormány, ezzel kapcsolatban azonban még folynak a számítások. Elképzelhető, hogy az ide tartozó kedvezmények szűkítésével (is) szereznek forrást a csökkentéshez. Cél, hogy a középkeresetűek, vagyis a 150-200 ezer forintos fizetéssel rendelkezők számára érezhető legyen a hatás, vagyis a keresetnövekedés. Az elvesztett bevételeket azonban pótolni kell, erre szolgálhat a két-három százalékos áfaemelés - írja a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását