2024. április 26. - Ervin

Napirendre kerülhetne a feloszlás

Két szavazással kerülhet napirendre a rendkívüli parlamenti ülésen a Fidesznek az Országgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslata: először a sürgősségről, majd a napirendre vételről voksol a Ház - közölte Szili Katalin a házbizottság soron kívüli ülése ut
2009. január 28. szerda 17:38 - Hírextra
Elmondta, ha a sürgősséget nem szavazza meg az Országgyűlés, akkor a napirendre vételről már nem is voksolnak.

Szili Katalin hozzátette: ha az indítvány napirendre kerül, akkor 15 perces expozéval kezdődik el az általános vita, amely a kormány és a képviselőcsoportok hozzászólásával folytatódik.

Emlékeztetett arra, hogy az első napirendi pont Gyurcsány Ferenc beszámolója lesz, ezután következnek az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések. Ha a parlament napirendre veszi a parlament feloszlatására vonatkozó fideszes indítvány tárgyalását, akkor az ezt követően kezdődik majd.

Az Országgyűlés elnökének tájékoztatása szerint az MSZP-frakció a sürgős tárgyalást nem támogatja, de azt igen, hogy normál menetrendben vegye napirendre a Ház a Fidesz javaslatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását