2024. május 3. - Tímea, Irma

Híres emberek a roma integrációért

Közéleti szereplők felhívást tettek közzé a békés cigány-magyar együttélés érdekében. A Batthyány Alapítvány kedd esti budapesti rendezvényén a felhívás aláírói azt szorgalmazták, hogy a támogatók alakítsanak közösségeket, és segítsék egymás mindennapi él
2009. január 27. kedd 20:25 - Hírextra
Minden felelősen gondolkodó állampolgárnak tudnia kell, hogy sorsunk közös, s ezért együtt kell megteremtenünk békénk és boldogulásunk feltételeit - áll a felhívásban, melynek aláírói között különböző világnézetet valló emberek, illetve politikai szereplők vannak.

Az egyebek mellett Freund Tamás, Gerő András, Granasztói György, Hankiss Elemér, Járai Zsigmond, Jelenits István, Lányi András, Parragh László, Pozsgay Imre, Schmidt Mária, Schweitzer József nevével fémjelzett felhívásban azt írják: minden törvényes eszközzel álljuk útját annak, hogy a mélyülő válság etnikai konfliktusba torkolljon.

A közéleti szereplők azt javasolják, hogy a "városokban és a falvakban, az egyházakban és munkahelyeken" szervezzék meg "a cigány-magyar együttélés feltétlen híveinek kis köreit".

A felhívást aláírók ugyanakkor követelték: szigorún büntessék meg a tulajdon, a törvényesség, az emberi méltóság rovására elkövetett vétségek elkövetőit. Azt is javasolták, hogy a közbiztonság védelmében alakítsanak közösen polgárőrségeket a rendőrség munkájának a megsegítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását