2024. május 18. - Erik, Alexandra

Botrány: a pokolba kívánják Sir Attenborough-t

„A pokol tüzén fogsz megrohadni!” – Ez csak egyik, a számos szolid „szakmai kritikák” közül, ami a világhírű természettudós tehet zsebre azért, mert biológiai hitvallásából kizárja a Teremtő létét.
2009. január 27. kedd 13:09 - Biga
„A hasonló megnyilvánulásokra mindig csak azzal a tanulságos ténnyel válaszolok, hogy Kelet-Afrikában őshonos egy féreg faj, ami az emberi szemgolyóban él, és sehogy máshogy nem képes fenntartani magát, csak ha a látószerven rágcsálja keresztül-kasul magát. Ezek után erősen elgondolkozom, vajon lehetséges-e egy jóakaratú, isteni teremtő-tudat elméletét fenntartani a természetben”. – Nyilatkozta a Times rádiónak Sir David.

Amikor Darwin először feltételezte, hogy az emberi faj a majom leszármazottja, a civilizált világ egyöntetűen kicsapta a biztosítékot és hóhérért kiáltott. Ám a 150 évvel ezelőtt publikált „Fajok eredete” című műve, a mai természettudományos paradigma alapja. Megjegyezzük, nem az egyetlen paradigma, az evolúciót nemzetközi szinten elismert tudósok tömkelege cáfolja, a lánc a mai napig, olyan vázlatosan van csupán felskiccelve, hogy mellette a biblia is minden szájhúzás nélkül meg kell, hogy férjen.



Attenborough egyik legfrissebb BBC-s filmjében az emberi faj kialakulásáról elmélkedik, különös figyelmet szentelve a 19. századi természettudós kolléga úttörő munkásságának. „Nagyon szerencsésnek tartom magamat, hogy a Föld legkülönösebb helyeit végiglátogatva filmezhettem az állatvilág csodáit. Az élet roppant sokszínűsége egyszerűen elképesztő. Becslések szerint egytől százmillióig is terjedhet a Földön létező különböző fajok száma, beleértve csaknem 100 majom, 315 kolibri és 350 ezer féle bogarat. Felmerül a kérdés, vajon mi az oka, ennek a kápráztató variabilitásnak?” – kérdi a brit tudós, majd így fojtatja: „200 évvel ezelőtt született egy ember, aki ugyan erre a kérdésre válaszolva, végérvényesen átalakította a világszemléletünket. Charles Darwinnak hívták.”

Az élet eredetéről értekező bibliai gondolkodás szerte elismert volt Európában mindenhol, amikor az angol kutatóhajó, a Beagle felhúzta a vitorláit, a 22 éves, frissen végzett Darwinnal a fedélzetén. A földkörüli útjáról visszatérő monstrum rakterében, már ott lapult a mostani Attenborough film teljes „forgatókönyve”, melynek hatására a majmok tömegével kezdtek leugrálni a fákról, egyenesen az egyház nyakába.
Forrás: The SUN/Hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását