2024. május 6. - Ivett, Frida

A KDNP a nép erejéről

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az emberek megértették, hogy akkor lehet változás a hazai politikában, ha elmennek szavazni - mondta urnazárást követően, a hivatalos előzetes adatok ismeretében a KDNP szóvivője az MTI-nek.
2009. január 25. vasárnap 23:30 - Hírextra
Halász Zsuzsa hozzátette: annál is örömtelibb ez az eredmény, mert John Emese szabad demokrata jelölt - aki az utolsó pillanatban visszalépett - arra biztatta az embereket, hogy ne menjenek el voksolni, hiszen érvénytelennek szerette volna látni a mostani választást. A KDNP szóvivője szerint ez az eredmény az SZDSZ "szánalmas mivoltát" erősíti meg.

Az MTI kérdésére, mely szerint Bácskai János győzelme mit fog jelenteni a parlamenti munkában, Halász Zsuzsa közölte: az eredmény rendkívül fontos, ám mivel az SZDSZ továbbra is kormánypártként viselkedik, az MDF pedig libikóka szerűen végzi parlamenti munkáját, ezért valószínűleg ez a mandátum nem tud meghatározóvá válni a parlamenti szavazások sorsát.

A Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési választáson a hivatalos előzetes adatok szerint, így Bácskai János képviselheti a következő közel másfél évben a főváros 12-es számú választókerületét az Országgyűlésben.

Bácskai Jánosra 5332, az MSZP jelöltjére, Bánsághi Tamásra 2452, a Jobbikéra, Szegedi Csanádra 674, a Humanista Pártéra, Várady Tiborra 350, a Magyar Kommunista Munkáspártéra, Paulik Péterre 48 választó szavazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását