2024. május 14. - Bonifác

A jobboldal nyert a Ferencvárosban

A Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési választáson a nem hivatalos adatok szerint, így Bácskai János képviselheti a következő közel másfél évben a főváros 12-es számú választókerületét az Országgyű
2009. január 25. vasárnap 20:13 - Hírextra
A választás második fordulója érvényes, mert a szavazók több mint negyede részt vett a szavazáson, 36 szavazókörzet összesített adatai szerint a választásra jogosultak 28 százaléka adta le voksát.
Bácskai Jánosra a választók mintegy 60,46 százaléka szavazott (5.332 voks), az MSZP jelöltjére, Bánsághi Tamásra pedig a szavazók 27,51 százaléka (2.452 voks). Harmadik lett Szegedi Csanád, a Jobbik jelöltje 7,58 százalékkal (674 voks), negyedik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 3,88 százalék szavazattal (350 voks), míg ötödik Paulik Péter, a Munkáspárt jelöltje, 0,56 százalékkal (48 voks).

A választási irodán az MTI-nek átadott adatok szerint mind a Fidesz-KDNP, mind pedig az MSZP jelöltje mintegy 600-600 vokssal tudta növelni szavazóinak a táborát a 36 szavazókörben, ám a négy kisebb párt támogatóinak a száma jelentős mértékben nem változott.

A ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás összesített hivatalos eredménye csütörtökre várható, mert még meg kell várni a külképviseleti szavazatokat hazajuttatását.

Az egyik kijelölt szavazókörben, amely így a 37., vasárnap este nem kezdték meg a voksok számolását, hogy a külföldről repülővel hazaküldött négy szavazatot bele tudják keverni az egyik urnába: így biztosítható a külképviseleten leadott voksok titkossága.

A négy voksnak szerda estig kell megérkeznie az írországi Dublinból, a marokkói Rabatból, illetve két szavazatnak Londonból.

A Ferencvárosban azért kell időközi választást tartani, mert az SZDSZ-ből kilépő Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben szerzett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását