2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kiss Péter marad a posztján

Kiss Péter nem jelölteti magát a február 13-ai megyei tisztújító küldöttgyűlésen a párt Vas megyei szervezetének elnöki posztjára - mondta el pénteken az MTI érdeklődésére a kancelláriaminiszter, aki Celldömölkön egy általános iskolát keresett fel, meglát
2009. január 23. péntek 16:21 - Hírextra
"Addig kívántam betölteni ezt a posztot, amíg nem stabilizálódik úgy a helyzet, hogy a baloldali politika itt helyben a munkára és a Vas megyei emberek érdekeire tud összpontosítani" - mondta. Úgy érzi, ezt a munkát elvégezték.

"Most már meg van a lehetősége annak, hogy az operatív munkától egyel hátrább lépjek, hiszen nemcsak hogy stabilizálódott a szocialista párt működésének helyzete Vasban, hanem azt kell mondjam, hogy a megyeszékhely, a vasi települések érdekében jól kitapintható, érzékelhető fejlesztési programoknak tudtunk támogatást szerezni" - mondta.

Szavai szerint a szombathelyi városvezetés mögött ma már ott van egy erős, jól megszervezett, támogató baloldali közösség, amelyre támaszkodva képesek voltak új perspektívákat nyitni a város fejlesztésében. Példaként említette a szombathelyi főiskola egyetemmé válását, a színházépítés ügyének előremozdítását, a megyeszékhely regionális szerepének megerősítését, valamint a régió számára meghatározó jelentőségű közlekedési fejlesztések beindítását.

Hozzátette azt is: nem vonul vissza a vasi pártpolitikából, hiszen ha a megyei tisztújító küldöttértekezlet úgy dönt, továbbra is kész elvállalni a párt megyei választási bizottságának vezetését, amely választási időszakban tulajdonképp irányítja a felkészülést, részt vesz például a jelöltek kiválasztásában.

Az erős vasi kötődésekkel rendelkező szocialista politikust 2005 márciusában egyedüli jelöltként választották meg az MSZP Vas Megyei Területi Szövetsége elnökének, miután előzőleg a vasi pártszervezeteken belül folyó belső viták és hatalmi harcok miatt a vasi szervezeteket feloszlatták, és azokat újjá kellett alakítani. Kiss Péter megválasztásakor jelezte: csak átmeneti időre vállalja az elnökséggel járó feladatokat. A 2006-os országgyűlési választásokon az MSZP 6 százalékkal javította meg eredményét 2002-höz képest.

Szombathelyen a kancelláriaminiszter jelenlétében csütörtökön este megtörtént a városi szervezet tisztújítása, melynek során új elnököt és alelnököket választottak. A városi szervezet elnöke Horváth Attila ügyvéd, a két alelnök Kővári Attila önkormányzati képviselő és Tóth Kálmán lettek.
Kiss Péter Celldömölkön a városi általános iskolában szólt arról az iskolafelújítási programról, amely Vas megyében összesen 15 nyertes pályázattal több mint 2,5 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg. A meglátogatott, térségi feladatokat is ellátó, négy tagiskolát működtető iskola ebből 500 millió forinttal részesedik.

A Celldömölkön rendezett jubileumi ünnepségen a kancelláriaminiszter bejelentette: a helyi okmányiroda fejlesztésére 10 millió forintot kap a város a kormányzattól, és folytatódhat az a városrehabilitációs program is, amelynek során 80 millió forintos támogatással megújult a celldömölki kegytemplom, az előtte lévő tér, elkészült egy körforgalom, most pedig újabb 4 millió forintos támogatással egy szökőkút is épülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását